петак, 18. новембар 2016.

ЈЕВРЕЈИ, МАСОНИ, КОМУНИСТИ И ДЕМОКРАТИЈА


Не за већином, већ за истином
ЈЕВРЕЈИ, МАСОНИ, КОМУНИСТИ И ДЕМОКРАТИЈА

Зашто су јевреји за „већину“?
О лукави и притворени роде јеврески! А шта ти тако кукаш за већином, кад си ти огромна мањина у свету, по коме си расејан? Вас Јевреја има у свету тек на 400 људи 3 јеврејина. Од куда то ви имате рачуна да кукате за већином, зар није боље да и ви потрчите за истином? Јер би вам се тек тада десило да и ви Јевреји, имате право, - док ако трчите за већином никад право имати нећете, пошто сте мањина, и свуда само мањина. "- Ми Јевреји смо за демократију, тј. за владу већине. И зато смо за већину, јер већина је увек у праву; где је већина ту је и истина". - Па лукави и притворени роде јеврејски, ако је тако, зашто се ти не приклониш већини у чијој средини живиш, не оставиш веру својих предака, не претопиш се у већину, него, иако си остао без своје земље, и расут као плева по њиви, по свету, - држиш се упорно и поносито своје вере? Зашто ту већина нема право и зашто се ту ти одвајаш од већине и идеш за својом истином?

Јаковљеве „јареће кожице“
Него друга је ствар по среди, и ЗБОР није слепи Исак, кога твој праотац Јаков превари, обложивши руке своје и врат свој "јарећим кожицама", и тако на превару испаде од Јакова - Исав, од млађег старији, од сиромашнијег богатији, од оног који требаше да остане без благослова - онај који благослов доби, па зато види твоју лукаву игру. Ти си за демократију и за већину зато што врло често већина не види истину, већ као слепи Исак лако може бити преварена. Зар би иначе, лукави и притворени роде јеврејски, могао расејан као плева по свету, благодарећи демократији и начелу већине завладати банкарством, трговином и индустријом целог света - иако те има само 3/4 од 100 или 3 на 400? Зар би иначе, кад не би ти успео са својом лажи: ''где је већина ту је и право и истина'' држао ти у својим рукама кључеве од наших каса, од наших житница, од наших трговина, од наших радионица и творница, од наших руда и шума, као и оних целог осталог света? Зар би ти иначе, велика мањина, могао бити господар целе светске штампе, књижевности, уметности, филма, позоришта и тако давао тон духу целог човечанства? - "Е то је друго нешто! повикаше Јевреји. То није услед демократије, већ услед слободе чији смо ми ватрени поборници, а ви заклети непријатељи; и која нама Јеврејима дозвољава да покажемо своје способности". - 0 лукави притворени роде јеврејски, - па зар нема мој народ на својој баштини право на слободу, као и сваки други право на својој? А ако има, јер и ти климањем главе то одобраваш, зар нема право да ослободи своју државу од твог утицаја; свој дух од твог, своју државу од твог господарства? Ако је слобода слобода, онда је право за оне, који живе на својој дедовској земљи. А ето, ми видимо да си ти слободнији у њој, него ми у својој рођеној. Ми немамо утицаја на твој дух, али ти си управљач наш. Ми немамо утицаја на твоју касу, осим што је пунимо, али ти нашу празниш. Ми и не читамо твоје чисто јеврејске листове и књиге, - али ти си главни хоровођа свему што чита, слуша или гледа наш народ. Ти си утицајнији на политику наше земље, иако те нема код нас ни пола човека на сто људи или 1 на 200, него што смо ми, по чијем имену се она зове. Значи да су и "демократија" и слобода" само "јареће кожице", којима си се ти, по утледу на свог праоца Јакова вешто научио служити, ради преваре слепих народа у чијој средини живиш.

Масонска „оданост демократији“
А ви масонска браћо, шта ви говорите о демократији? Надахнути јеврејским духом, чију сте симболику и ритуал узели, ви "децо удовичина", говорите једно, а радите исто онако као ваш духовни отац, Израиљ, сасвим друго. Ако је већина истина и право, по чему то онда ви, масони, којих нема у нашој земљи ни 1000, владате целим нашим животима? Нема владе без вас и ви сте у њој најутицајнији. Нема духовног и друшвеног живота без вашег моћног знака и печата. Нема привредног живота а да ви у њему не држите главна и водећа места. Знам да ћете се и ви, као ваши духовни родитељи, јевреји, који су вас створили, (јер не могу без ваше помоћи), бранити да ваша премоћ не долази јер сте већина, већ као вреднији, и способнији, и јачи избијате на водећа места. Али на ово вам морамо рећи да је право чудо да ви, који се "из скромности" организујете у тајна друштва "ради чињења добрих дела из милосрђа", - од једном престајете да будете скромни кад се ради о вашим способностима и заслугама. А друго, пошто видимо да има огроман број људи немасона, како то да мањина испадне способнија, вреднија, јача а не цела остала целина? Јер вас ни хиљаду нема у целој земљи, а водите нас све. Одговорите, масонска браћо, зашто сте за принцип већине и демократије! И како то да у вашој масонској организацији држите затворена врата, па имате лозинке, па страже? Зашто и ту нисте за слободу? Зашто ту пуштате унутра само посвећене и браћу? А гле, ви нисте, да у земљи нашој буду врата затворена за небрата нити да има лозинке по којој ће се браћа познавати, ни стражи да врати небрата? Зар више волите масонско гнездо од своје земље? Па ви нисте у својој организацији за већину ни једнакост! Код вас мањина одлучује о пријему новог члана. Већи степени ложе су тајна за мање степене. Већи степени имају већа права од мањих степена. Већи степени знају све, а мањи степени не познају браћу већег степена. Не бирају мањи степени већином гласова ко ће од њих постати члан већег степена, него већи степени бирају тајно кога ће из мањег степена узети у већи степен. А онда нам реците, масонска браћо, синови Адонирима, (чије име не смете изговорити), онда нам реците: ако је добро за нашу масонску организацију то што радите, зашто не тражите да се тако организује и ваша Отаџбина? Или, ако сте тако упорно за слободу, једнакост и демократију при организацији свог народа и своје земље, зашто не организујете своје масонске ложе на истим тим начелима, већ њих организујете баш на супротним? Објасните нам, посвећени, ту тајну? Или је принцип демократије исправан, а онда зашто га ви не примењујете у својим масонским организацијама? Или није то, и онда зашто се борите да ваша земља и ваш народ буде организован на њима? То ви објасните себи прво, па затим другима. А нама не морате. Ми то зовемо лицемерјем, хипокризијом.

Марксистичка истина и већина
А ви комунисти, што ви пиштите за већином? Да ли ви вашом драгом Русијом владате на основу већине своје? Реците нам колико вас има тамо! Једва један на сто, па ипак владате. Тамо велите: не тиче нас се већина, већ наша, марксистичка истина. Пустите дакле и нас, који не волимо вашу "истину", већ само истину, да тврдимо да је истина преча од већине. - Јер кад је за вас ваша "истина" преча од руске већине, - онда је сигурно Истина преча од већине. Утолико пре, комунисти безбожници, што наша истина има за собом чак и већину. За њу је већи број поколења него за вашу. За ваше "јеванђеље" сазнао је наш народ тек од пре два или три поколења, а за Јеванђеље Христово је наш народ чуо од пре тринајест векова, а род људски од пре двадесет векова. Она је и данас ближа и срцу и души већине - чим је чује, -него оно што му ви причате. Ви не смете, комунисти - безбожници, на јавном збору рећи: "Нема Бога!", а још мање вашу крилатицу "Вера је опијум за народ", а још мање "Доле стид!" - јер ћете од већине бити растргнути. - А ми своју веру смемо свуда исказати и већина неће бити против нас. Ви не смете, комунистички одроди, на многољудном збору рећи гласно верују вашег јеврејског jеванђеља, да народ није састављен од једнокрвне браће, већ од самих крвних непријатеља, - и да историја једног народа није историја заједничких напора, борби, веровања, уздања и надања, већ историја два, у клупче мржње, повезана крвна непријатеља, који се од искони па све док ваша влада не буде дошла, кољу и уједају. Ви не смете, јер ће вас презрети и исмејати ваше веровање а ми своје можемо свуда и јавно рећи и већина ће рећи: "И ми тако мислимо".

Димитрије Љотић, одломак из књиге „Сад је ваш час и област таме, ко и зашто гони Збор?“

Нема коментара:

Постави коментар

Уредништво блога задржава право да недоличне коментаре не објави или уклони.