четвртак, 24. децембар 2020.

БЕНЕ БЕРИТ – ЛАБАРАТОРИЈУМ ЈЕВРЕЈСТВА

Боривоје Карапанџић и владика Николај педесетих година XX века у емиграцији


Док се на свим странама говори и пише о масонима и масонерији, о њиховим тајним ложама које су изуми савременог јеврејства, дотле се потпуно запоставио и основни извор свог зла који је задесио човечанство. Јер, док се нападају Јевреји у појединим доменима нашег јавног живота, никако се, међутим, не говори о оној тајној институцији која је жила куцавица васцелом и јеврејству и масонству. Наша шира јавност чула је по неки назив ове или оне масонске ложе, али је врло мали број оних, који су чули за врховну и највећу стварну творевину Јевреја: Бене Берит.

 Највећа зла која су чинили Јевреји у новијој повесници света везана су за организацију Бене Берит. Ново седиште увек би било у оној земљи, која би се у даним моментима одликовала својим демократско-слободарским начелима која су омогућавала несметан рад разорним елементима. Према законима Бене Берит, све јеврејске организације су се делиле на дистрикте, који, насупрот масонерији, нису имали неко име него број. Тако је јеврејство код нас деловало под именом „Јеврејска организација Бене Берит 77, Дистрикта Краљевине Југославије." Наша јавност није знала за њене намере и циљеве. Није нико знао, да је она била извор свега оног што је служило на штету и пропаст нашем напаћеном народу.

 За разлику од масонерије, у јеврејске ложе био је приступ слободан само Јеврејима, јер под лабораториумом рабина правили су се лекови“ којима је требало уништити хришћанске народе и тиме омогућити остварење плана лукавога Израиљевога рода. Бене Берит је давао тон рада и масонским ложама као и њиховим ортацима: комунизму и демократији. Његова борба против хришћана кретала се у ова три императивна плана: духовно, национално и економски поробити све нејеврејске народе!

 Знајући за вредност духа, они су радили на томе, да свакоме народу понаособ лажју и обманом украду њихову духовну самосвојност, њихову културу. Исмејавали су народне традиције, које су за сваки народ светиње, јер се баш у њима огледа величина духа. И када би успели у томе, они би преко филма, позоришта, књижевности, уметности и разних спортова наметали свој дух. Тако је и у нашој држави рађено систематски, те се и десило да смо заборавили на свој дух. И на националном пољу успевали су Јевреји да нас учине робовима Израиља и да од нас створе „космополите“ који ће сваком више користити него својој Отаџбини. То се, углавном, чинило преко масонства и комунизма. Тако су нас Јевреји годинама и годинама национално подјармљивали и приморавали да служимо њима и разним другим ненациоиалним режимима којима су они били кумови.

 Јевреји су и економски подјармљивали многе народе, па и наш. Знали су они врло добро да данашње друштво, одгојено индивидуалистичком, материјалистичком философијом, служи новцу. Зато су преко својих измећара златом и новцем држали хришћане и сваког часа им под носом звецкали сребрењацима. А када су још успели да купе штампу и многа издавачка предузећа, синови „изабраног народа“ диктирали су како и шта има да се ради у свим областима народног живота..

 Најзад да споменемо улогу Бене Берита и у раду на стварању грађанских ратова и револуција. Један од главних чланова Бене Берит, Јаков Шиф, био је главни финансијер бољшевичке револуције и организатор убиства цара Николаја, што је, у осталом, и он сам признао. Бене Берит сматра да је убиство цара Николаја важно и значајно као револуција и зато се његов лик при сваком ритуалу употребљава. Наиме као што Рицар Кадлу (масонски светац) при ритуалу посвећења у 30 степен врши егзекуцију над манекеном краља Филипа Лепог и папе Климента Петог, који су осудили на смрт Јакова де Молаја, великог мајстора Темплијера, тако и врховни рабин Бенв Берита врши егзекуцију над манекеном цара Николаја II, који за време ритуала у облику петла са својим ликом и царском круном на глави стоји у рабиновој десној руци који, читајући талмуд, тражи смрт за цара.

Ето то се чини у ложама Бене Берит, чији ритуал симболички претставља уништење свих хришћана на свету, у чијој крви очекује крунисање некрунисани краљ Јерусалимски.

Боривоје М. Карапанџић, "Наша борба", септембар 1941.

Бене Берит или Бнеј Брит (Синови Завета), јеврејска организација основана у Њу Јорку 1843. Прва европска ложа ове организације основана је у Берлину 1882.

Нема коментара:

Постави коментар

Уредништво блога задржава право да недоличне коментаре не објави или уклони.