понедељак, 6. јун 2016.

И ОВЕ ГОДИНЕ ПОХОДИЛИ СМО КОЧЕВЈЕ

Чланови братства испред Кочевског крста

И ове године крајем маја месеца неколико чланова Братства са свештеником оцем Јованом Ристићем посетили су Кочевје и тамо одржали парастос над јамом под креном. Овог пута је ходачасничка кочевска група свратила је и на највеће српско стратиште усташки концентрациони логор смрти - Јасеновац и тамо такође одржала парастос овим безбројним страдалнцима српским чија су имена мученичком кревљу уписана у Књигу Живота.. Нека им је свима вечан помен!
Отац Јован је по одслуженом парастосу на Кочевју за даћом у кочевском хотелу Тушек нагласио колико је важно надахњивати се као србин светосавац тим светлим идеалима наших мученика и страдалника који нису штедели своје животе за одбрану оног најсветијег - ВЕРЕ И ОТАЏБИНЕ.
На крају су се сви присутни сложили да ова памјатна путовања много значе, да их треба наставити и убудуће практиковати како би учеснике тих путовања надахнуло на активно учешће у свим подухватима које имамо намеру предузимати ради духовног и националног просвећења нашег поробљеног и идеолошки отрованог српског народа.



Испред спомен обележја жртвама комунистичког терора српским добровољцима код јаме под креном

Испред спомен обележја које је наше Братство поставило поводом 70. годишњице комунистичког злочина у Кочевју


Нема коментара:

Постави коментар

Уредништво блога задржава право да недоличне коментаре не објави или уклони.