уторак, 20. новембар 2018.

ПРЕПОРУКА БРПАБ-а



Клуб ЦАРОСТАВНИК представља
 историјски роман
 чија је промоција у клубу одржана 12. новембра 2018.

„УМЕ ЖИВОТ...“

Срећа и љубав
Рат и смрт
Борба и пораз
Егзил и нада

Пред нама је егзактна историјска документација преточена у потресан и узбудљив историјски роман, у коме је сувопарна историјска грађа припремљена на један другачији начин, пријемчљивији и питкији за све оне који су заинтересовани за другачији увид у трагичне догађаје окупације Краљевине Југославије, комунистичке крваве револуције, равногорског покрета оптпора и тзв. колаборације са Немцима антикомунистичких бораца за спас Српства, током Другог светског рата.
„Уме живот...“ је од стране својих првих читалаца прозван добровољачким романом, јер се бави аутентичним судбинама припадника Српског добровољачког корпуса, епопеје њихове храбре и надасве пожртвоване борбе против оних неодговорних, авантуристичких елемената који су служећи интересима Москве или Лондона, довели српски народ на руб биолошког опстанка. Деценијама уназад демонизовани од комунистичке историографије као издајници, колаборационисти или чак фашисти, неоправдано и несаслужено су од свог сопственог народа, за кога су несебично жртвовали своје животе, одбачени, презрени или у најмању руку заборављени. Ово је прича о њима. Ово је мали допринос двојице смедереваца, да се кроз занимљиву, узбудљиву па и романтичну причу подигне црвени вео опште прихваћене комунистичке историје, изаткан од лажи, и читаоцу покажу Добровољци или тзв. Љотићевци у светлу непристрасних историјских истраживања господина Перића у симфонији са књижевним пером господина Дачића.   
Прецизно се придржавајући историјске документације, као и писаних или усмених сведочанстава реалних актера ових историјских догађаја, без претеране уметничке слободе, расплињавања и релативизације историјског аспекта романа, а уз веома умерену и префињену уметничко – емотивну, па чак и романсирану колоризацију сувог, документарног сивила, аутори су успели да направе право ремек дело савремене српске белетристике која заслужује почасно место на полицама наших библиотека.

Издато у Смедереву, лета Господњег 2018.

Аутори: Славиша Перић, историчар и
Радиша Дачић, сарадник у настави и публициста

Роман можете купити у клубу Цароставник по промотивној цени.

FB профил- @citaonicacarostavnik
Сајт клуба- www.carostavnik.blogspot.com

Нема коментара:

Постави коментар

Уредништво блога задржава право да недоличне коментаре не објави или уклони.