уторак, 17. септембар 2019.

ВАРОВНИЦА - НЕДИЋЕВСКА РАВНА ГОРАДанас су активисти Братства поводом антикомунистичког празника «17. септембар» посетили шуму Петроњак, место где су заблистали први успеси тек формираних добровољачких одреда 1941. Трећи добрововољачки одред са своја три вода потпомогнутих са неколико Пећанчевих четника које је предводио војвода Павле Торлачки је на овом месту започео прву антикомунистичку оружану акцију. Овом успешном акцијом ликвидирана је партизанска база космајских партизана скривена у шуми Петроњак, у атару села Дражањ.Након посете Петроњака, упутили смо се ка Варовници, истим путем којим су добровољци кренули у потеру за партизанима. На самом брду Варовници, где су добровољци сустигли и у снажном налету разбили Трећу чету космајског партизанског одреда, поставили смо алуминијумску спомен плочу и положили венац славе, уз «Боже правде» и «Мртви нисте». 
Постављањем  спомен плоче као првог спомен обележја добровољцима у Србији од рата па на овамо, овом антикомунистичком празнику придодато је на значају. Варовничко брдо треба да постане место окупљања свих поштовалаца антикомунистичке борбе СДК. Као што дражиновци имају Равну Гору, тако недићевци од данас имају Варовницу. Данас се, постављањем плоче, одиграла још једна победа на овом брду, за данашње време велика скоро као она коју је 1941. на данашњи дан однео Трећи ћачки одред. Ово је прво од многих места у Србији на којима ће сванути спомен плоче, обележја, крстови и споменици на којима ће засијати добровољачки крст Светог Ђорђа.  Овај скроман спомен посвећен је незалазној светлости оних живота који су пали у борби за Бога и Краља против црвених злотвора. Њихова славна жртва и даље јарко светли у тами савременог комуно-демократског мракобесија, обасјавајући нам наш тесни и трновити пут борбених идеала за национални и духовни препород Србије и Србства у славу Бога и за повратак благоверног Краља домаћина.

НАЦИОНАЛНИ ПРАЗНИК "17. СЕПТЕМБАР"

СМРТ КОМУНИ!
ЗА БОГА И КРАЉА!
ПАМЈАТ ЧУВАМО, ДЕЛО НАСТАВЉАМО!

1 коментар:

  1. As stated by Stanford Medical, It's in fact the SINGLE reason this country's women live 10 years longer and weigh 19 KG less than us.

    (And realistically, it has NOTHING to do with genetics or some secret diet and EVERYTHING to around "how" they eat.)

    BTW, I said "HOW", and not "what"...

    Tap on this link to determine if this little questionnaire can help you discover your true weight loss potential

    ОдговориИзбриши

Уредништво блога задржава право да недоличне коментаре не објави или уклони.