уторак, 4. јануар 2022.

ДА ЛИ НЕПОКАЈАНИ НОТОРНИ КОМУНИСТА МОЖЕ БИТИ СРПСКИ ХЕРОЈ?


Ратко Младић води порекло из партизанске породице. Од 1964. члан је Савеза комуниста Југославиије. Његов отац Неђо Младић, који је водио борбе против четника, погинуо је у сукобу са усташама 1945. као првоборац и командант партизанзског одреда. У активну војну службу комунистичке злочиначке ЈНА Ратко Младић ступа 1965, уз заклетву "маршалу" Титу, које се никада није јавно одрекао, као ни свог чланства у СКЈ.

После распада авнојевске Југославије, у саставу комунистичке ЈНА, у чину потпуковника започео је рат бранећи авнојевску Југославију од усташких сепаратиста са титовком” и петокраком на глави, коју је при каснијој замени симбола, како сведоче очевидци, уплакан скинуо и на њено место ставио безличну српску тробојку, која, узгред буди речено, као засебни симбол више личи на кокарду француске револуције. Српски грб (кокарду) са двоглавим орлом, круном, крстом и четири оцила, поредио је са усташким словом “U”, уз опаску да ће се, када заврши са усташама и Турцима, обрачунати и са „четницима“. Почетком рата, у чин генерала унапредио га је ноторни комуниста Слободан Милошевић (1991.).

Остајући до краја доследан својим идеолошким ставовима, крај животног дела, односно, пресуду на доживотни затвор (2017.) дочекао је у свечаном оделу са комунистичком краватом са српом и чекићем, краватом Комунистичке партије Руске Федерације (КПРФ), чији је председник лењиниста - стаљиниста Генадије Зјуганов.

На црвеној кравати, коју је Младић носио у судници,  на ишпартаним пољима јасно су уочљива уткана ћирилична слова - скраћеница за Комунистичку партију Руске Федерације - КПРФ, уз која се налази злокобни комунистички симбол - срп и чекић.

Заменик председника КПРФ товаришч Мељников назвао је овај поступак Ратка Младића гестом комунистичке солидарности, који товаришчи из комунистичке партије РФ високо цене. Иначе, црвене кравате КПРФ носе само њени чланови, на основу чега постоје основане тврдње да се Ратко Младић учланио у лењинистичко-стаљинистичку КПРФ.

4 коментара:

  1. Да није њега, РС не би постојала

    ОдговориИзбриши
  2. "Опет га узе ђаво и одведе на гору врло високу и показа му сва царства овога свијета и славу њихову. И рече му: Све ово даћу теби ако паднеш и поклониш ми се". (Мат. 4:8,9).

    ОдговориИзбриши
  3. https://www.washingtonpost.com/news/post-politics/wp/2013/05/22/biden-jewish-leaders-helped-gay-marriage-succeed/

    Ево материјала за вас, стари је цланак али нема везе

    ОдговориИзбриши
  4. Роде, цијеним рад блога кроз све ове године, али Ђенерал Младић, па све и да га је Јосип Броз лично ставио на мјесто генерала ЈНА, он је за нас овдје херој, и увијек ће да буде херој, иначе би ми фамилија била поклана, завршили би расути по Војводини и Београду, или би се звали Мустафа, Самир, Ахмед итд.

    Слава му, и хвала!

    ОдговориИзбриши

Уредништво блога задржава право да недоличне коментаре не објави или уклони.