петак, 7. јануар 2022.

БОЖИЋНА ПОСЛАНИЦА СРПСКОМ НАРОДУ


МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!
БРПАБ свој браћи и сестрама, саборцима, камарадима, читаоцима "антикомунисте", пријатељима и симпатизерима честита празник Рождества Христовог и жели много победа и успеха у нашој заједничкој борби у наступајућој новој 2022. години.
СА ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ!


Христос се роди српском народу!
Христос се роди мила Отаџбино – Мајко Србијо!
Христос се роди свима вредним и ваљаним Србима!

На светли дан рођења Бога и човека, Исуса Христа, на дан велике хришћанске љубави упућујем овај српски поздрав, пун вере и наде.
Кроз векове, откако је Св. Сава учврстио српски народ у светлој православној вери, ми се Срби овако поздрављамо, славећи божанског проповедника мира и љубави међу народима.
Српски народ од старине гајио  је у своме срцу ову љубав и братство, исписујући најлепше странице своје историје. Његова православна вера учила га је племенитости и самарићанству: она му је давала снагу да истраје у патњи и моћ да савлада сва искушења.
Надахњујући се учењем Светог Јеванђеља, српски народ је пребродио све тешкоће на своме тегобном историском путу, на коме је много жртава поднео за одбрану свете вере православне, борећи се за име Исусово и за часни крст.

И ове године прослављамо Христово рождество у болу због велике народне несреће, која нас је задесила, али са надом у срцу да идемо ка бољој будућности. Прошле годинеусред ратног вихора осећали смо се слаби и беспомоћни, напуштени и остављени. Били смо на ивици пропасти.
Али свест српског народа, његова стара српска вера, његово светосавско православље победило је мрачне силе Сатане, које су хтеле да униште српски народ. И српски народ остао је у животу да у љубави и у раду, као што је проповедао Исус Христос, обезбеди себи бољу будућност.
Данас већ дочекујемо Божић са већом надом у будућност, јер смо искусили све страшне последице неслоге и међусобне борбе и увидели смо да нас љубав и братска слога у раду за добро отаџбине могу једино спасти.
Љубав и слога, остварене међу Србима, на данашњи дан још снажније блистају, сједињујући нас у једној мисли и осећању да су наш спас и напредак једино у њима. Савладаћемо све тешкоће, сачуваћемо свој народ од пропасти, обезбедићемо себи будућност у миру и раду, ако у наше душе и наша срца што дубље усадимо ову истину.
У њеном знаку само сачуваћемо се и створити бољи живот онима, који долазе иза нас. Искушења и патње које смо преживели у току векова, остаће забележена у историји као споменик вере и воље једног малог народа да се одржи.
Моје очи и све моје наде упирем у све добре Србе и добре хришћане, и кажем свима да само у слози, раду и љубави према Отаџбини лежи будућност  и опстанак Србије. Зато у братском загрљају и љубави пружите један другоме руку хришћанског измирења и оживите у братској заједници нашу староставну веру и обичаје.



У сеоском дому као и у варошкој палати положите сви бадњаке по старом српском обичају и нека се зна да Србин живи и да ће живети. И сетите се извора праисконске снаге српског народа, на стару српску задружност, старешинство и братску слогу у поштењу.
То је једини пут, којим ће сваки радан Србин, са њиве и из радионице, доћи до свога места и права у друштву и у држави, а на основу свога рада до пуне социјалне правде.
Нека вас све, драга браћо и сестре, испуни дух мира, братимства и добе воље. Нека вас само једна мисао води једној јединој светињи: Србији, отаџбини Србиновој.
Мир Божији међу вама!

Милан Ђ. Недић

Претседник Српске владе

Предлажемо вашој пажњи и Антикомунистичку Божићну посланицу патријарха Варнаве ОВДЕ

Нема коментара:

Постави коментар

Уредништво блога задржава право да недоличне коментаре не објави или уклони.